Trekking Days 2020

Laagdrempelig hiken

Omdat hiken wel eens uitdagend kan lijken voorzien we enkele zaken om het wat laagdrempeliger te maken.

  • Een praktische infobrochure
  • Materiaaltransport voor gezinnen
  • Een programma voor de kids (overdag & ’s avonds)
  • Workshops om tips & tricks te sprokkelen

Materiaaltransport voor gezinnen

Voor gezinnen met kinderen tot 14 jaar is er materiaaltransport van het bivakmateriaal mogelijk. Het bivakmateriaal (slaapzak, slaapmat, tent, slaaplaken) dient dan wel in één voldoende grote, goed afgesloten en duidelijk gelabelde zak verpakt te worden. Het materiaal wordt dan afgegeven aan de start en zal klaarliggen op de bivakzone van het Vinne.

Op zondag drop je het materiaal opnieuw in de goed afgesloten verpakking bij het onthaal van de bivakzone het Vinne en kan je je materiaal oppikken aan de aankomst bij de Kamsalamanderhut.

Ook al dragen we zeer goed zorg voor je materiaal, de organisatie is niet verantwoordelijk voor het verlies van goederen.


Kidsprogramma

Kids vinden het hiken meestal wel leuk. Af en toe hebben ze nood aan een stimulans om het spannend te houden. Door onderweg voor de kortste route (2x10km) enkele opdrachtjes te voorzien blijft het plezant en kijken ze alvast uit naar de volgende uitdaging op de route.

’s Avonds kunnen de kids ravotten op de speeltuin of gewoon even chillen aan het kampvuur om marshmellows te roosteren.

Voor de oudere kids (vanaf 10 jaar) is er een workshop touwtechnieken. We leren hen enkele knopen aan waarmee ze aan de slag kunnen. De touwtjes worden voorzien!


Workshops

Je kan veel al doende leren maar het is ook fijn om tips en tricks mee te krijgen van ervaren hikers die er met hun gezin al op uit trokken naar diverse windstreken. Onze enthousiaste workshopgevers geven het beste van zichzelf rond diverse thema’s.

De workshops gaan door in de schuur en de lokalen van het provinciaal domein het Vinne. Zo beschermen we ons tegen minder goed weer :).

Hoe zet ik mijn tent op?

EHBO voor hikers

Hoe ga je op meerdaagse tocht met kids?

En nog veel meer…

Het definitieve workshopprogramma ontvang je na inschrijving.


Laagdrempelig dankzij onze partners

De onderstaande partners zijn actief met de ontwikkeling van de Getevallei en de beleving ervan. Zonder hun engagement en ondersteuning is het organiseren van een tof hikingevent als de Trekking Days niet mogelijk.


%d bloggers liken dit: