Trekking Days 2020

Keuze uit 4 routes per dag!

Onze routes nemen je mee over verharde en onverharde paden doorheen de Getevallei naar de mooiste plekjes van Linter, Geetbets en Zoutleeuw. De routes lopen voornamelijk over het Wandelnetwerk Vlaams-Brabant Getevallei dat bekroond werd in 2016 als mooiste wandelroute van Vlaanderen. Op je weg zal je regelmatig de Gete of één van de vele beken die erin uitvloeien tegenkomen.

Je kiest voor één van deze routes, op maat van je ambitieniveau. De eerste 2 routes zijn meer op maat van gezinnen, de andere eerder op maat van gezinnen met tieners of individuele hikers. Alle routes starten en komen aan op dezelfde locatie:

  • Zaterdag 25/4: Kamsalamanderhut –> Bivakzone Het Vinne
  • Zondag 26/4: Bivakzone het Vinne –> Kamsalamanderhut

Getetrekking 2x10km (10km per dag)

Op dag 1 trek je erop uit in Drieslinter via paden met mooie haagkanten. Je gaat verder via de vallei van de Grote Gete om dan af te buigen langs de Kleine Gete en zo Zoutleeuw binnen te stappen. Zo kom je aan bij de boomgaard waarin je zal bivakkeren. Je tent zet je op een boogscheut van het Vinne, een prachtig binnenmeer. In totaal heb je 9,8km in de beentjes.
Op dag 2 ga je voor 10,9km op pad. Je wandelt langs het Vinne en doorkruist Zoutleeuw met zijn prachtige kerk. Na het pittoreske stadscentrum ga je door de velden en fruitplantages om dan terug in de omgeving van de Kamsalamanderhut uit te komen. 

Voor de kids zijn onderweg enkele leuke opdrachtjes voorzien, zo wordt de route in blokken opgedeeld en hebben ze telkens een uitdaging om naar uit te kijken.

Getetrekking 2x18km (18km per dag) 

Op dag 1 trek je via Drieslinter en wat velden richting Geetbets. De route neemt je vervolgens mee langs enkele landbouwbedrijven en prachtige natuurgebieden in de streek. Je zakt af en komt zo aan bij de bivakzone op een boogscheut van het Vinne, een prachtig binnenmeer. In totaal heb je 17,7km in de benen. 
Op dag 2 trek je  langs de Kleine Gete naar Zoutleeuw. Je doorkruist de stad met zijn prachtige kerk om dan snel weer in de velden en fruitplantages te belanden. Je komt in een heuvelachtig gebied met mooi vergezichten. Via Gussenhoven en enkele mooie bosrijke stukken kom je terug in de omgeving van de Kamsalamanderhut. Je hebt 18,9km afgelegd.

Getetrekking 2x25km (25km per dag)

Op dag 1 trek je erop uit voor 25,9km. Via Drieslinter ga je door de velden en enkele plantages richting Budingen en Geetbets. De route loodst je langs het mooie kasteeldomein Heerlijckyt van Elsmeren om zo via enkele natuurgebieden aan te komen bij de bivakzone. Deze ligt op een boogscheut van het Vinne, een prachtig binnenmeer. 
Op dag 2 volg je de Kleine Gete tot in Zoutleeuw. Via prachtige modderpaden nabij Dormaal gaat het verder tot in de buurt van Melkwezer. Van hieruit nader je opnieuw de omgeving van de Kamsalamanderhut. Je hebt dan 25,8km afgelegd.

Getetrekking 2x30km (30km per dag)

Op dag 1 trek je erop uit voor 29,6km. Je wandelt via Drieslinter richting Ransberg door de velden en enkele fruitplantages. Je vervolgt de route tot aan het prachtige kasteeldomein Heerlijckyt van Elsmeren. Via aansluitende natuurgebieden en diverse landbouwbedrijven kom je aan bij de bivakzone. Deze ligt op een boogscheut van het Vinne, een prachtig binnenmeer. 
Op dag 2 slingert de route voor 30 km door het landschap. Via Grazen en Geetbets draai je rond Budingen en zak je af tot Melkwezer. Zo kom je aan bij de Kamsalamanderhut.

%d bloggers liken dit: