Tips & tricks

Tips & tricks

Een hiking met kinderen is een evenwichtsoefening tussen genieten van het samenzijn in de natuur, je praktisch organiseren en een beetje inspannen om te ontspannen. De baseline blijft natuurlijk plezier beleven. Een beetje voorbereiding is dan ook handig.

 Routekeuze

Geniet van een route op maat van jouw ervaring! Het doel is plezier beleven tijdens het wandelen. Afstand afleggen doet er in feite niet toe, het centrale doel is plezier beleven in de natuur. Kees daarom een route op maat van je ervaring. Inspiratie kan je hieronder vinden.

Materiaal

Pak bewust! Bekijk zeker even de Packlist (voor volwassenen, kids, peuters&kleuters en baby’s) ter inspiratie van wat je allemaal kan meenemen op een hikingweekend. Als je iets niet hebt kan je steeds iets huren via een van de vele buitensportzaken of contact opnemen.

Voeding

Voorzie lekkers voor onderweg! fruit, snoep, koekjes. Vooral veel afwisseling does the trick. Trekkingmaaltijden (vriesdroogmaatlijden) kan je ook al van jongs af aan gebruiken (vanaf het moment dat ze vaste voeding kunnen eten).

Dagplanning

Plan je dag! je doel is om ’s avonds op een aangename wijze aan de bivakzone te arriveren. Je dagplanning stem je daarop af. Reken voldoende tijd voor pauzes, eten en spelplezier. Onderweg zijn er diverse leuke dingen te ontdekken. Zo kan je verstoppertje spelen, blaadjes verzamelen, een wandelstok maken, de kids de leiding geven, geocachend schatten zoeken of gewoon genieten van de omgeving en je neervleien op een stukje grasland.
Als het even niet meezit onderweg kan je ook gewoon leuke dingen doen in de natuur. Via Woudapen van Leen Raats kan je heel wat inspiratie opdoen.

Natuurdoeboek Woudapen

Bivakkeren is een tof werkwoord: slapen op twee oren kan je als je bivakplekje goed ingericht is. De tent opzetten, het slaapmateriaal klaarleggen, het eten en het kookgerief klaarzetten enz. De kids helpen er vaak graag bij.  Eet een tussendoortje voor je eraan begint, dat geeft wat energie en dan kan je nadat je geïnstalleerd bent rustig samen eten.

Inspiratie

Hieronder kan je verschillende foto- en reisverslagen vinden van vaders en moeders die erop uit trekken met hun kids. Leuk om weg te dromen…
Advertenties
%d bloggers liken dit: