GBN-initiatie oriënterieren en navigeren met de kaart


Initiatie oriënteren en navigeren met de kaart

Tijdens het hiken met kids wil je natuurlijk niet verloren lopen zodat de beentjes van de kleinsten wat gespaard blijven van teveel kilometers. Goede oriëntatieskills kunnen daarbij helpen. Vanuit GBN willen we jou als mama of papa, oma of opa dan ook ondersteunen met deze initiatie om onder begeleiding je ervaring met kaartlezen op te bouwen. Niet alleen kan je dan makkelijker op pad tijdens de GBN-activiteiten, je kan zelf ook tochten beginnen uitstippelen en avonturen beleven.

Tijdens deze initiatie gaan we een dag op pad met een stafkaart in het bos en heidegebied nabij Averbode. We starten met de basics en al doende ontwikkel je de nodige reflexen. We maken samen enkele oefeningen in het terrein om je plaats te bepalen, een doorsteek te kiezen door een bos, aan de slag te gaan met de basisfunctionaliteiten van een kompas enz. De wandeling is doorspekt met de nodige tips en tricks. Zo kan jij met een gerust hart op stap voor een dagtocht of meerdaagse hiking.

Naast de tips en tricks krijg je ook de mogelijkheid om het geleerde toe te passen in de praktijk. Jij leidt jezelf terug naar het vertrekpunt. Geen zorgen, onze begeleider blijft je heel de tijd ondersteunen!

Datum: maandag 18 april 2022

Op maandag 18 april organiseren we een initiatie oriënteren en navigeren met kaart. De initiatie start om 10u en eindigt omstreeks 15à16u.

Doelgroep & benodigdheden

Deze activiteit is enkel voor volwassenen. Zo kan jij je volledige aandacht erbij houden om het geleerde om te zetten in de praktijk. Een gewone conditie (10km kunnen stappen zonder problemen) is voldoende. Het landschap bestaat uit zand- en bosgrond en is zeer licht glooiend.

Naast je stapschoenen, een regenjas en een rugzakje met je picknick en een extra trui/jasje heb je enkel een kompas en potlood nodig. Heb je geen kompas, dan kan je er eentje van ons lenen (aan te geven bij je registratie). Heb je een clipboard, dan mag je dat ook steeds meebrengen.

De plek van vertrek is vlot bereikbaar met de wagen. Indien je met het openbaar vervoer komt kan dat via het station van Diest of Herselt.

Deelnameprijs

De deelnameprijs betreft €15/persoon.

In dit deelnamebedrag zijn volgende zaken inbegrepen:

  • Deelname aan de GBN-initiatie oriënteren en navigeren, cf. de geldende Corona-maatregelen
  • Begeleiding gedurende de initiatie door een instructeur Bergwandelen (Instructor Mountain Walking & Trekking)
  • Kaart gedurende de initiatie
  • Bruikleen van een kompas indien je dit niet hebt
  • Deelname aan de oriënatiechallenge, aansluitend op de initiatie
  • Verzekering gedurende de initiatie

Inschrijven

Je kan je hier online registreren. Binnen de week na registratie ontvang je een mail met de nodige betaalinfo. Pas na betaling is je inschrijving volledig.

Annulatievoorwaarden

Kosteloos annuleren kan tot en met 18 maart. Vanaf 19 maart wordt bij annulatie een organisatiekost verrekend van 5€ per deelnemer. Vanaf 1 april maart is geen terugbetaling meer mogelijk (met uitzondering van een geldig medisch attest, dan wordt er louter een organisatiekost cf. hierboven verrekend). Indien we de activiteit moeten annuleren omwille van verstrengde Coronamaatregelen wordt je deelnamegeld terugbetaald.


Kaart & kompas, voor de ene een uitdaging, voor de ander een gewoonte.

%d bloggers liken dit: