GBN-initiatie kaart & kompas


Initiatie kaart & kompas

Tijdens het hiken met kids wil je natuurlijk niet verloren lopen zodat de beentjes van de kleinsten wat gespaard blijven van teveel kilometers. Goede oriëntatieskills kunnen daarbij helpen. Vanuit GBN willen we jou als mama of papa, oma of opa dan ook ondersteunen met deze initiatie om onder begeleiding je ervaring met kaart en kompas op te bouwen. Niet alleen kan je dan makkelijker op pad tijdens de GBN-activiteiten, je kan zelf ook tochten beginnen uitstippelen en avonturen beleven.

Tijdens deze initiatie gaan we een halve dag op pad met kaart en kompas in het bos en heidegebied nabij Averbode. We starten met de basics en al doende ontwikkel je de nodige reflexen. We maken samen enkele oefeningen in het terrein om je plaats te bepalen, een doorsteek te kiezen door een bos, aan de slag te gaan met de graden van het kompas enz. De wandeling is doorspekt met de nodige tips en tricks. Zo kan jij met een gerust hart op stap voor een dagtocht of meerdaagse hiking.

Wil je jezelf ook meteen uitdagen, dan kan je aansluitend op de initiatie een wandeling maken aan de hand van de oriëntatiechallenge. Gedurende ongeveer 2u30 wandel je doorheen de natuur en kan je het geleerde omzetten in de praktijk.

Doelgroep & benodigdheden

Deze activiteit is enkel voor volwassenen. Zo kan jij je volledige aandacht erbij houden om het geleerde om te zetten in de praktijk. Een gewone conditie (5km kunnen stappen zonder problemen) is voldoende. Het landschap bestaat uit zand- en bosgrond en is zeer licht glooiend.

Naast je stapschoenen, een regenjas en een rugzakje met je picknick en een extra trui/jasje heb je enkel een kompas en potlood nodig. Heb je geen kompas, dan kan je er eentje van ons lenen (aan te geven bij je registratie). Heb je een clipboard, dan mag je dat ook steeds meebrengen.

De plek van vertrek is vlot bereikbaar met de wagen. Indien je met de bus komt kan dat maar dan dien je tijdig te vertrekken van aan het station van Diest. Vanuit Diest kan je ook een Bluebike huren om zo tot de plek van vertrek te komen.

Deelnameprijs

De deelnameprijs betreft €15/persoon.

In dit deelnamebedrag zijn volgende zaken inbegrepen:

  • Deelname aan de GBN-initiatie kaart & kompas, cf. de geldende Corona-maatregelen
  • Begeleiding gedurende de initiatie door een instructeur Bergwandelen (Instructor Mountain Walking & Trekking)
  • Kaart gedurende de initiatie
  • Bruikleen van een kompas indien je dit niet hebt
  • Deelname aan de oriënatiechallenge, aansluitend op de initiatie
  • Verzekering gedurende de initiatie

Inschrijven

Je kan je hier online registreren. Binnen de week na registratie ontvang je een mail met de nodige betaalinfo. Pas na betaling is je inschrijving volledig.

Het eerste groepje voor de initiatie kaart & kompas start op zaterdag 20 maart omstreeks 9u30. Een tweede groepje start omstreeks 13u.

Registratie voor de GBN-initiatie kaart & kompas van zaterdag 20 maart (Averbode Bos en Heide)

Annulatievoorwaarden

Kosteloos annuleren kan tot en met 14 maart. Vanaf 15 maart wordt bij annulatie een organisatiekost verrekend van 5€ per deelnemer. Vanaf 19 maart is geen terugbetaling meer mogelijk (met uitzondering van een geldig medisch attest, dan wordt er louter een organisatiekost cf. hierboven verrekend). Indien we de activiteit moeten annuleren omwille van verstrengde Coronamaatregelen wordt je deelnamegeld terugbetaald.


Kaart & kompas, voor de ene een uitdaging, voor de ander een gewoonte.

%d bloggers liken dit: