GBN Hiking

Een GBN Hiking is een laagdrempelige tweedaagse hiking voor gezinnen met kids tot ongeveer 12 jaar. Je kan kiezen uit meerdere wandelroutes per dag, variërend van 8 tot 15km. Er is materiaalvervoer voor het bivakmateriaal. Je voeding en kledij draag je zelf mee. Je loopt gedurende het weekend in een lus naar de bivakzone om dan op zondag terug te keren via een andere route door de prachtige natuur. Onderweg zijn er opdrachtjes voor de kids om uit te voeren. Zo wordt het wandelen leuk afgewisseld.

Leeftijd van de kids?

Heb je een baby, peuter of kleuter? Dan is dit het hikingweekend voor jou. Is je kind wat ouder maar wandel je liever niet te lange afstanden dan kan je natuurlijk ook nog aansluiten. We zijn niet streng op de leeftijdsgrenzen.

Meerdere routes per dag

Overzichtelijke kaart

Materiaalvervoer voor het bivakmateriaal

Gezellige bivakzone

Kampvuur met marshmellows

Tips & tricks van een tof team

GBN Hiking @ Malle – 30 april & 1 mei 2022

Deze activiteit vond reeds plaats.

GBN Hiking @ Nationaal Park Hoge Kempen – 2 & 3 juli 2022

De registraties voor deze activiteit zijn afgesloten.

GBN Hiking @ Mullerthal (Groot Hertogdom Luxemburg) – 1 & 2 oktober 2022

Deze GBN Hiking neemt je mee langs, over en door mooie rotsmassieven. Je ontdekt een feeëriek landschap dat in de herfst gepaard gaat met honderden bruingele tinten die her en der afgewisseld worden met het groene pallet van een weiland. De routes lopen bijna geheel over onverharde paadjes. Je volgt stukken van het alombekende Mullerthaltrail, aangevuld met lokale varianten of korte doorsteekjes om de afstanden aangenaam te houden voor de kleinsten onder ons. De routes laten je regelmatig stijgen en dalen dus onderschat de inspanning niet. Gelukkig is er nog steeds de mogelijkheid om een groot deel van je materiaal te laten vervoeren van de start- naar de bivakplek. Er wordt overnacht op een toffe camping nabij de route met de nodige sanitaire voorzieningen en speeltuin. Op je route kan je rekenen op enkele toffe uitdagingen voor de kids en ’s avonds worden ze beloond met een marshmellow of andere versnapering. Op zondag kies je opnieuw voor één van onze routes om terug te wandelen naar de startplek.

De startlocatie is helaas moeilijker bereikbaar met het openbaar vervoer. De startplek ligt op 3u rijden van Brussel.

Op zaterdag kan je kiezen uit routes van 8, 10 en 12,5km. Op zondag zijn er routes van 6,5 en 12,5km.

Deelnamebedrag per GBN Hiking

 • Volwassenen betalen 40€pp
 • Kids vanaf 6 jaar (geboortejaren 2004-2015) betalen 15€pp*
 • Kids jonger dan 6 jaar (geboortejaren 2016-2021) betalen 5€pp*

*Max. 3 kids per volwassene.

In dit deelnamebedrag zijn volgende zaken inbegrepen:

 • Deelname aan de GBN Hiking
 • Wandelkaart van de regio met ingekleurde routes
 • Voor de kids: deelname aan de opdrachtjes onderweg
 • Verblijf op de bivakzone
 • Drinkwater op de bivakzone & checkpoints
 • Tussendoortje/dag
 • Materiaaltransport (beperkt tot de tent, slaapzakken, en slaapmatjes)
 • Verzekering gedurende de hiking
 • Ondersteuning door een tof GBN-team dat je op weg helpt

Inschrijven

Je kan je gezin hieronder registreren (registraties worden pas verwerkt vanaf 1/02 voor de GBN Hikings). Uiterlijk 2 weken na je registratie ontvang je een bericht van ons met de nodige info. Pas na betaling is je inschrijving volledig.

Registratie GBN Hiking Mullerthal – 1 & 2 oktober 2022 (registratie is niet langer mogelijk)

Annulatievoorwaarden

Kosteloos annuleren kan voor de GBN Hiking van 1 & 2 oktober kan tot en met 1 september 2022. Vanaf 1 september tot en met 15 september wordt bij annulatie een organisatiekost verrekend van 10€ per volwassen deelnemer en 5€ per kind. Vanaf 15 september is geen terugbetaling meer mogelijk (met uitzondering van een geldig medisch attest, dan wordt er louter een organisatiekost cf. hierboven verrekend). Indien we de activiteit moeten annuleren omwille van verstrengde Coronamaatregelen wordt je deelnamegeld terugbetaald.


Enkele quotes

“De GBN Hiking is een gezellige bedoening. De opdrachtjes die de kids onderweg krijgen, het spelen op de bivakzone en dan nog een kampvuur met marshmellows… Een mooie afsluiter van de eerste dag.”

N.D.

“’s Ochtends wakker worden van fluitende vogeltjes, met de natte voeten door de dauw… dat was veel te lang geleden!”

T.N.

“Creatief zijn met voeding voor 2 dagen. Dat was een beetje een uitdaging maar met de tips en tricks van GBN lukte het vlotjes.”

A.Z.

Enkele sfeerbeelden van vorige edities:


%d bloggers liken dit: