GBN Hiking

Een GBN Hiking is een laagdrempelige tweedaagse hiking voor gezinnen met kids tot ongeveer 12 jaar. Je kan kiezen uit meerdere wandelroutes per dag, variërend van 8 tot 15km. Er is materiaalvervoer voor het bivakmateriaal. Je voeding en kledij draag je zelf mee. Je loopt gedurende het weekend in een lus naar de bivakzone om dan op zondag terug te keren via een andere route door de prachtige natuur. Onderweg zijn er opdrachtjes voor de kids om uit te voeren. Zo wordt het wandelen leuk afgewisseld.

Leeftijd van de kids?

Heb je een baby, peuter of kleuter? Dan is dit het hikingweekend voor jou. Is je kind wat ouder maar wandel je liever niet te lange afstanden dan kan je natuurlijk ook nog aansluiten. We zijn niet streng op de leeftijdsgrenzen.

Meerdere routes per dag

Overzichtelijke kaart

Materiaalvervoer voor het bivakmateriaal

Gezellige bivakzone

Kampvuur met marshmellows

Tips & tricks van een tof team

GBN Hiking @ Malle – 30 april & 1 mei 2022

Deze tweedaagse hike biedt gezinnen de mogelijkheid om de mooie Kempen te ontdekken. Denk hierbij aan typische karrensporen, prachtige velden, oude bossen, de nodige portie cultuur en een uitzonderlijke bivakzone. Dag 1 start ter hoogte van Klokkeven in het noorden van Malle. Deze oude kleiput bezorgt je idyllische waterpartijen in een oase van rust. De route leidt je via enkele karrensporen richting het kasteel van Oostmalle, gelegen in het domein van Renesse. Vervolgens kom je in bosrijk gebied en passeer je ’s Herenbos. Vroeger kwamen de adelijke families hier voor ontspanning en dat kan je nu nog zien aan enkele oude restanten. Daarna gaat de route via Salphen, een klein bedevaartsoord ten zuiden van Oostmalle waar je nog een laatste keer het bos intrekt. Dit stuk bos is privégebied en normaal dus niet toegankelijk voor publiek. Dit onderdeel van het 400 hectare groot domein Heihuyzen wordt uitzonderlijk voor ons opengesteld. Via de Bruulbergen kom je aan op de slaapplaats. Het situeert zich in een heidelandschap vlak naast het vliegveldje van Oostmalle. Dag 2 start verder over het mooie privédomein. Grote stukken bos voeren je geleidelijk aan terug naar de akkers. Je passeert via het provinciaal domein in Oostmalle waar ook een blotevoetenpad beschikbaar zal zijn als leuke ontspannende activiteit. Vervolgens wandel je verder over karrensporen richting het eindpunt.

Op dag 1 kan je kiezen uit routes van 11, 13, 15 en 16,5km. Op dag 2 kan je kiezen uit routes van 8, 9 of 10,5km. Het terrein is vlak en goed begaanbaar, al zijn buggies niet bruikbaar in het mulle zand.

Overnachten doe je op een zeer eenvoudige bivakzone met zeer beperkte sanitaire voorzieningen (enkel WC’s en drinkwater). Als Corona het toelaat kunnen we opnieuw een kampvuur maken… wij voorzien alvast de marshmellows!

De inschrijvingen hiervoor zijn afgesloten.

GBN Hiking @ Nationaal Park Hoge Kempen – 2 & 3 juli 2022

Het Nationaal Park Hoge Kempen in de Belgische provincie Limburg, is het enige Nationaal Park in België! Het is een uniek natuurgebied waar meer dan 12000 ha aan natuurpracht beheerd en beschermd wordt.  Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide en stuivende duinen, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, …. In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren. Met meer dan 440km aan wandelpaden die het hele gebied doorkruisen zijn er dus opties legio om een GBN-hiking in mekaar te steken.

En er zit pit in! Met de keuze uit dagtrajecten van 8, 12 of 15km is het naar hartenlust laveren door de dichtbegroeide bossen, over smalle en minder smalle paadjes en als top-of-the-bill zit er naargelang het gekozen traject zelfs een dubbele beklimming in van de Oudsberg, een zandheuvel ergens middenin de trajecten. Speciale uitrusting heb je er alvast niet voor nodig, een portie doorzettingsvermogen helpt wel! 

Om weer op adem te komen van de geleverde inspanningen hebben we een nieuwe en opnieuw erg ruime bivakzone geselecteerd op een rustige locatie. Er is sanitair voorhanden, drinkbaar water en een binnenlocatie in het geval van slecht weer. Klaar voor jullie eerste topbeklimming in Limburg?

Inschrijven kan je hieronder.

GBN Hiking @ Mullerthal (Groot Hertogdom Luxemburg) – 1 & 2 oktober 2022

Meer info over deze GBN Hiking in het Mullerthal volgt.

Deelnamebedrag per GBN Hiking

 • Volwassenen betalen 40€pp
 • Kids vanaf 6 jaar (geboortejaren 2004-2015) betalen 15€pp*
 • Kids jonger dan 6 jaar (geboortejaren 2016-2021) betalen 5€pp*

*Max. 3 kids per volwassene.

In dit deelnamebedrag zijn volgende zaken inbegrepen:

 • Deelname aan de GBN Hiking
 • Wandelkaart van de regio met ingekleurde routes
 • Voor de kids: deelname aan de opdrachtjes onderweg
 • Verblijf op de bivakzone
 • Drinkwater op de bivakzone & checkpoints
 • Tussendoortje/dag
 • Materiaaltransport (beperkt tot de tent, slaapzakken, en slaapmatjes)
 • Verzekering gedurende de hiking
 • Ondersteuning door een tof GBN-team dat je op weg helpt

Inschrijven

Je kan je gezin hieronder registreren (registraties worden pas verwerkt vanaf 1/02 voor de GBN Hikings). Uiterlijk 2 weken na je registratie ontvang je een bericht van ons met de nodige info. Pas na betaling is je inschrijving volledig.

Registratie GBN Hiking Malle – 30 april & 1 mei 2022 (inschrijvingen zijn afgesloten)

Registratie GBN Hiking Nationaal Park Hoge Kempen – 2 & 3 juli 2022 (registraties starten vanaf 15/03)

Registratie GBN Hiking Mullerthal – 1 & 2 oktober 2022 (registraties starten vanaf 1/06)

Annulatievoorwaarden

Kosteloos annuleren kan voor de GBN Hiking van 30 april & 1 mei kan tot en met 30 maart 2022. Vanaf 30 maart tot en met 15 april wordt bij annulatie een organisatiekost verrekend van 10€ per volwassen deelnemer en 5€ per kind. Vanaf 16 april is geen terugbetaling meer mogelijk (met uitzondering van een geldig medisch attest, dan wordt er louter een organisatiekost cf. hierboven verrekend). Indien we de activiteit moeten annuleren omwille van verstrengde Coronamaatregelen wordt je deelnamegeld terugbetaald.

Kosteloos annuleren kan voor de GBN Hiking van 1 & 2 juli kan tot en met 1 juni 2022. Vanaf 1 juni tot en met 15 juni wordt bij annulatie een organisatiekost verrekend van 10€ per volwassen deelnemer en 5€ per kind. Vanaf 15 juni is geen terugbetaling meer mogelijk (met uitzondering van een geldig medisch attest, dan wordt er louter een organisatiekost cf. hierboven verrekend). Indien we de activiteit moeten annuleren omwille van verstrengde Coronamaatregelen wordt je deelnamegeld terugbetaald.

Kosteloos annuleren kan voor de GBN Hiking van 1 & 2 oktober kan tot en met 1 september 2022. Vanaf 1 september tot en met 15 september wordt bij annulatie een organisatiekost verrekend van 10€ per volwassen deelnemer en 5€ per kind. Vanaf 15 september is geen terugbetaling meer mogelijk (met uitzondering van een geldig medisch attest, dan wordt er louter een organisatiekost cf. hierboven verrekend). Indien we de activiteit moeten annuleren omwille van verstrengde Coronamaatregelen wordt je deelnamegeld terugbetaald.


Enkele quotes

“De GBN Hiking is een gezellige bedoening. De opdrachtjes die de kids onderweg krijgen, het spelen op de bivakzone en dan nog een kampvuur met marshmellows… Een mooie afsluiter van de eerste dag.”

N.D.

“’s Ochtends wakker worden van fluitende vogeltjes, met de natte voeten door de dauw… dat was veel te lang geleden!”

T.N.

“Creatief zijn met voeding voor 2 dagen. Dat was een beetje een uitdaging maar met de tips en tricks van GBN lukte het vlotjes.”

A.Z.

Enkele sfeerbeelden van vorige edities:


%d bloggers liken dit: