GBN Hiking

Een GBN Hiking is een laagdrempelige tweedaagse hiking voor gezinnen met kids tot ongeveer 12 jaar. Je kan kiezen uit meerdere wandelroutes per dag, variërend van 8 tot 15km. Er is materiaalvervoer voor het bivakmateriaal. Je voeding en kledij draag je zelf mee. Je loopt gedurende het weekend in een lus naar de bivakzone om dan op zondag terug te keren via een andere route door de prachtige natuur. Onderweg zijn er opdrachtjes voor de kids om uit te voeren. Zo wordt het wandelen leuk afgewisseld.

Leeftijd van de kids?

Heb je een baby, peuter of kleuter? Dan is dit het hikingweekend voor jou. Is je kind wat ouder maar wandel je liever niet te lange afstanden dan kan je natuurlijk ook nog aansluiten. We zijn niet streng op de leeftijdsgrenzen.

Meerdere routes per dag

Overzichtelijke kaart

Materiaalvervoer voor het bivakmateriaal

Gezellige bivakzone

Kampvuur met marshmellows

Tips & tricks van een tof team

GBN Hiking @ Merodeland (Diest-Averbode) – 11 & 12 september

De eerste GBN Hiking ooit ging door vanuit Diest. Op 11 en 12 september 2021 trekken we opnieuw naar de roots van GBN en voorzien we mooie routes van Diest tot Averbode. Op zondag keer je terug naar Diest. Dagelijks heb je de keuze uit een 3-tal routes van 8 tot 18km. De kids kunnen zoals steeds onderweg leuke opdrachtjes oplossen. En we voorzien ook een smakelijk tussendoortje!

Overnachten doen je op een bivakzone met sanitaire voorzieningen. En als Corona het toelaat kunnen we opnieuw een kampvuur maken… wij voorzien alvast de marshmellows!

Deelnamebedrag per GBN Hiking

 • Volwassenen betalen 40€pp
 • Kids vanaf 6 jaar (geboortejaren 2003-2014) betalen 15€pp*
 • Kids jonger dan 6 jaar (geboortejaren 2015-2020) betalen 5€pp*

*Max. 3 kids per volwassene.

In dit deelnamebedrag zijn volgende zaken inbegrepen:

 • Deelname aan de GBN Hiking
 • Wandelkaart van de regio met ingekleurde routes
 • Voor de kids: deelname aan de opdrachtjes onderweg
 • Verblijf op de camping
 • Drinkwater op de bivakzone & checkpoints
 • Tussendoortje/dag
 • Materiaaltransport (beperkt tot de tent, slaapzakken, en slaapmatjes)
 • Verzekering gedurende de hiking
 • Ondersteuning door een tof GBN-team dat je op weg helpt

Inschrijven

Je kan je gezin hier registreren (registraties worden pas verwerkt vanaf 5/08 voor de GBN Hiking). Uiterlijk 2 weken na je registratie ontvang je een bericht van ons met de nodige info. Pas na betaling is je inschrijving volledig.

Annulatievoorwaarden

Kosteloos annuleren kan voor de GBN Hiking van 11 & 12 september tot en met 29 augustus 2021. Vanaf 30 augustus tot en met 10 september wordt bij annulatie een organisatiekost verrekend van 10€ per volwassen deelnemer en 5€ per kind. Vanaf 10 september is geen terugbetaling meer mogelijk (met uitzondering van een geldig medisch attest, dan wordt er louter een organisatiekost cf. hierboven verrekend). Indien we de activiteit moeten annuleren omwille van verstrengde Coronamaatregelen wordt je deelnamegeld terugbetaald.


Enkele quotes

“De GBN Hiking is een gezellige bedoening. De opdrachtjes die de kids onderweg krijgen, het spelen op de bivakzone en dan nog een kampvuur met marshmellows… Een mooie afsluiter van de eerste dag.”

N.D.

“’s Ochtends wakker worden van fluitende vogeltjes, met de natte voeten door de dauw… dat was veel te lang geleden!”

T.N.

“Creatief zijn met voeding voor 2 dagen. Dat was een beetje een uitdaging maar met de tips en tricks van GBN lukte het vlotjes.”

A.Z.

Enkele sfeerbeelden van vorige edities:


%d bloggers liken dit: