GBN Hiking

Een GBN Hiking is een laagdrempelige tweedaagse hiking voor gezinnen met kids tot ongeveer 12 jaar. Je kan kiezen uit meerdere wandelroutes per dag, variërend van 8 tot 15km. Er is materiaalvervoer voor het bivakmateriaal. Je voeding en kledij draag je zelf mee. Je loopt gedurende het weekend in een lus naar de bivakzone om dan op zondag terug te keren via een andere route door de prachtige natuur. Onderweg zijn er opdrachtjes voor de kids om uit te voeren. Zo wordt het wandelen leuk afgewisseld.

Leeftijd van de kids?

Heb je een baby, peuter of kleuter? Dan is dit het hikingweekend voor jou. Is je kind wat ouder maar wandel je liever niet te lange afstanden dan kan je natuurlijk ook nog aansluiten. We zijn niet streng op de leeftijdsgrenzen.

Meerdere routes per dag

Overzichtelijke kaart

Materiaalvervoer voor het bivakmateriaal

Gezellige bivakzone

Kampvuur met marshmellows

Tips & tricks van een tof team

GBN Hiking @ Herentals

De eerste GBN Hiking voor 2021 gaat door op 1 & 2 mei 2021 en vertrekt vanuit Herentals. Via het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug ontdek je een prachtig landschap.

Op zaterdag kan je kiezen uit routes van 8km, 10km of 16km per dag. Op zondag heb je de keuze uit routes van 8km of 10km. De routes gaan langs rustige waterlopen, door prachtige dennenbossen of langs oevers met schaduwrijke eikenbomen. Overnachten doen we op een camping met de nodige sanitaire voorzieningen.

GBN Hiking @ Semoisvallei

De tweede GBN Hiking voor 2021 gaat door op 26 & 27 juni 2021 en trekt door de Semoisvallei. Via lokale wandelroutes en stukken GR-paden wandel je in de omgeving van Rochehaut langs de oevers van de Semois maar evengoed verken je de hoogste heuvelruggen in de omgeving. Mogelijks passeer je wel een uitkijkpunt of een pittoresk brugje!

Op zaterdag kan je kiezen uit routes van 7km, 9km of 11km per dag. Op zondag heb je de keuze uit routes van 7km, 8km of 11km. De routes gaan maken al wat meer hoogteverschillen dan de eerste GBN Hiking in Herentals maar zijn ook avontuurlijker door de smallere en soms al wat rostigere paden. Overnachten doen we op een camping met de nodige sanitaire voorzieningen.

Deelnamebedrag per GBN Hiking

 • Volwassenen betalen 35€pp
 • Kids vanaf 6 jaar (geboortejaren 2003-2014) betalen 15€pp*
 • Kids jonger dan 6 jaar (geboortejaren 2015-2020) betalen 5€pp*

*Max. 3 kids per volwassene.

In dit deelnamebedrag zijn volgende zaken inbegrepen:

 • Deelname aan de GBN Hiking
 • Wandelkaart van de regio met ingekleurde routes
 • Voor de kids: deelname aan de opdrachtjes onderweg
 • Verblijf op de camping
 • Drinkwater op de bivakzone & checkpoints
 • Materiaaltransport
 • Verzekering gedurende de hiking
 • Praktisch gadget
 • Ondersteuning door een tof GBN-team dat je op weg helpt

Inschrijven

Je kan je gezin registreren (registraties worden pas verwerkt vanaf 15 februari) voor de GBN Hikings. Uiterlijk 2 weken na je registratie (indien na 15 februari) ontvang je een bericht van ons met de nodige info. Pas na betaling is je inschrijving volledig.

Opgelet: beide GBN Hikings zijn volzet.

Annulatievoorwaarden

Kosteloos annuleren kan voor de GBN Hiking van 1 & 2 mei tot en met 15 april 2021. Vanaf 15 april tot en met 25 april wordt bij annulatie een organisatiekost verrekend van 10€ per volwassen deelnemer en 5€ per kind. Vanaf 25 april is geen terugbetaling meer mogelijk (met uitzondering van een geldig medisch attest, dan wordt er louter een organisatiekost cf. hierboven verrekend). Indien we de activiteit moeten annuleren omwille van verstrengde Coronamaatregelen wordt je deelnamegeld terugbetaald.

Kosteloos annuleren kan voor de GBN Hiking van 26 & 27 juni tot en met 15 juni 2021. Vanaf 15 juni tot en met 25 juni wordt bij annulatie een organisatiekost verrekend van 10€ per volwassen deelnemer en 5€ per kind. Vanaf 25 juni is geen terugbetaling meer mogelijk (met uitzondering van een geldig medisch attest, dan wordt er louter een organisatiekost cf. hierboven verrekend). Indien we de activiteit moeten annuleren omwille van verstrengde Coronamaatregelen wordt je deelnamegeld terugbetaald.


Enkele quotes

“De GBN Hiking is een gezellige bedoening. De opdrachtjes die de kids onderweg krijgen, het spelen op de bivakzone en dan nog een kampvuur met marshmellows… Een mooie afsluiter van de eerste dag.”

N.D.

“’s Ochtends wakker worden van fluitende vogeltjes, met de natte voeten door de dauw… dat was veel te lang geleden!”

T.N.

“Creatief zijn met voeding voor 2 dagen. Dat was een beetje een uitdaging maar met de tips en tricks van GBN lukte het vlotjes.”

A.Z.

Enkele sfeerbeelden van vorige edities:


%d bloggers liken dit: