GBN Hiking

Jaarlijks organiseert GBN vzw een tweedaagse hiking (=meerdaagse staptocht) in een mooie streek. Het doel van deze GBN Hiking is gezinnen de kans geven om op een laagdrempelige manier te hiken en een leuke tijd als gezin te beleven in de natuur. Ondertussen konden al heel wat deelnemers genieten van de mooie paden in de omgeving van Averbode/Diest en de Voerstreek. Foto’s hiervan kan je hieronder vinden.
We organiseren de hiking  op maat van diverse leeftijdscategorieën (voornamelijk met een focus op kids tot 12 jaar – maar we passen geen echte leeftijdsgrens toe bij de inschrijvingen). Je kan steeds kiezen uit meerdere routes zodat je op maat van de ervaring van je gezin een tocht kan maken.  Overnachten doe je op een bivakzone waar de kids samen met andere kids kunnen spelen en waar ’s avonds een gezellig kampvuur voor wat warmte zorgt. Je bivakmateriaal kan je laten transporteren. Je voeding en kledij draag je wel zelf mee.
De GBN Hiking gaat dit jaar door op 15 & 16 september in het midden van Limburg. Je wandelt doorheen een prachtig landschap met zandduinen, heidelandschappen, naald- en loofbossen. De natuurgebieden Teut en Ten Haagdoornheide vormen het habitat voor deze tweedaagse hiking. Op je route zal je af en toe een grazend schaap of kleine praktische proeven voor de kids vinden om de route nog wat uitdagender te maken.
De hiking leid je in een grote luswandeling op twee dagen over mooie paden. Je kan op zaterdag kiezen uit een route van 9,5 of 13km en op zondag uit een route van 8,5km of 11km die je op basis van een intekende route op de kaart volgt. Je kan ook onderweg beslissen om van route te wisselen om zo een inkorting of uitbreiding te volgen.
Omdat GBN hiken als gezin wil stimuleren zorgen we ook deze keer voor dat je, indien je dit wenst, gebruik kan maken van het bagagevervoer. Je bivakmateriaal (tent, slaapzakken, slaapmatjes) wordt dan van de start naar de bivakplek vervoerd. Op zondag gebeurt het omgekeerde.
Overnachten doe je tijdens deze editie op een gezellige camping middenin de natuur. Je kan er ook douchen en er zijn natuurlijk de nodige WC’s.  
De GBN Hiking is gericht op actieve gezinnen met een normale conditie. Er worden maximum 30 deelnemers toegelaten om een gezellige sfeer te creëren. Neem ook zeker een kijkje bij deze info om je eventueel verder voor te bereiden.
Inschrijven gebeurt per gezin. Je registreert je via onderstaand registratieformulier. Je ontvangt op basis van die registratie een verzoek om het integrale deelnamebedrag voor je gezin te betalen. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 24 augustus.
De deelnameprijs betreft 35€/volwassene, 8€/kind (geboortejaar 2000-2011), gratis voor kids vanaf geboortejaar 2012. In deze prijs zijn de volgende zaken inbegrepen:
 • Deelname aan de GBN Hiking en de nodige briefings
 • Deelname aan de praktische proefjes en raadseltjes
 • Verzekering
 • Kaart van de omgeving met instructies
 • Overnachting op de camping met kampvuur (incl. toegang tot de sanitaire voorzieningen en douche)
 • Materiaaltransport voor het bivakmateriaal (tent, slaapzakken, slaapmatjes)
 • Een verfrissend drankje op zaterdag
De GBN Hiking start op zaterdagochtend 15 september om 10u aan het Domein Hengelhoef. De GBN Hiking eindigt op dezelfde plek op zondagnamiddag rond 16u30.  Het domein Hengelhoef is vlot bereikbaar met de wagen. Er is een gratis parking in de Hengelhoefdreef 6 (Houthalen-Helchteren) tegenover het Kasteel Hengelhoef. Aan de parking wachten we je op vanaf 9u30 tot 10u30. Deze locatie is minder goed bereikbaar via het openbaar vervoer.
Zaterdagavond overnachten we op een camping nabij de Holsteenbron in Zonhoven.
Benodigdheden die je zelf voorziet en gedurende heel de tocht met je meedraagt:
 • Tent, slaapzakken, slaapmatjes >> bagagevervoer vanaf de start mogelijk indien goed gelabeld/van naam voorzien en in max. 3 goed afgesloten zakken per gezin
 • Kookvuurtje en brandstof
 • Drinkfles/drinkzak met water (2l is een minimum, je kan zaterdagavond bijvullen op de camping)
 • Maaltijden voor het gehele weekend: zaterdagmiddag & avond, zondagochtend en zondagmiddag + de nodige tussendoortjes
 • Reservekledij indien nodig
 • Regenkledij indien nodig
 • Kompas
 • Fototoestel of smartphone
 • Zonnecrème
 • Zonnebril
Zit je nog met vragen, contacteer ons gerust via het contactformulier.

 Enkele sfeerbeelden van de editie 2017:
Met dank aan Cynthia D.B., Koen D. en Johan C. voor de leuke foto’s!
Enkele sfeerbeelden van de editie 2016:
Met dank aan Cynthia D.B., Koen D., Benji  C. en Frederik D. voor de leuke foto’s!

 

Advertenties

One Comment

Add yours →

 1. Mathieu Bos 25 mei 2017 — 12:17

  Afgaand op de gezichten van de deelnemers is het weer een geslaagd WE geweest.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: