GBN Challenges

Great by Nature Challenge in midden Limburg

We organiseren jaarlijks een Challenge. Het concept is eenvoudig: we dagen je uit om de challenge met jezelf aan te gaan om je weg te vinden in een mooie streek. Fun bij het wandelen staat op de eerste plaats, ook het bijschaven en onderhouden van je oriëntatieskills is van tel. Dit jaar zal de Challenge doorgaan op hetzelfde moment als onze GBN Hiking, namelijk op 15 & 16 september 2018.
Op 15 en 16 september dagen we jou en je team uit om deel te nemen aan onze GBN Challenge op de Teut en Ten Haagdoornheide. Weilanden, zandduinen en beboste heuveltjes in Hasselt en Zonhoven vormen het terrein waarin je paden verkent. Van de hitte in het mulle zand tot de koelte van de naaldbossen, je zal net zoals bij eerdere GBN Challenge-edities voor de uitdaging staan om grotendeels zelf je route te bepalen tussen aangegeven punten.

 

Nieuw dit jaar zijn de diverse oriëntatieopdrachten die in de challenge zitten. Je zal niet alleen je route moeten bepalen tussen bepaalde punten, je zal ook af en toe een specifieke techniek moeten toepassen om succesvol van het ene punt naar het andere te geraken. Je kompas zal je af en toe écht wel nodig hebben, ook al ben je overtuigd van je goede intuïtie en je aangeboren oriëntatiegevoel. Gespreid over 2 dagen wandel je in één grote lusvorm tussen de 18 à 25km per dag. Een sportieve geest en goede conditie komen dus van pas.
Zoals steeds is er een praktische prijs voor het winnende team. Deze kan je winnen als je een goede combi maakt van het vlot uitvoeren van de challenge, het juist toepassen van de oriëntatietechnieken en het kiezen van de mooiste route.
De GBN Challenge is gericht op actieve hikers met een behoorlijke conditie (minimumleeftijd is 14 jaar – minstens vergezeld door één volwassen deelnemer). Er worden maximum 20 deelnemers toegelaten. Een team bestaat bij voorkeur uit minimum 2 en maximum 4 deelnemers.
Inschrijven gebeurt per groep. Je registreert je via onderstaand registratieformulier. Je ontvangt op basis van die registratie een verzoek om het integrale deelnamebedrag voor je team te betalen. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 24 augustus.
De deelnameprijs betreft 30€pp. In deze prijs zijn de volgende zaken inbegrepen:
 • Deelname aan de Challenge en de nodige briefings
 • Deelname aan de oriëntatie-uitdagingen (+ korte workshop om ze tot een goed einde te brengen indien nodig)
 • Verzekering
 • Kaart van de omgeving met instructies per team
 • Overnachting op de camping met kampvuur (incl. toegang tot de sanitaire voorzieningen en douche)
 • Een verfrissend drankje op zaterdag
De Challenge start op zaterdagochtend om 10u aan het stedelijk domein Kiewit. De Challenge eindigt op dezelfde plek op zondagnamiddag rond 16u à 16u30.
Het stedelijk domein Kiewit is vlot bereikbaar met de wagen. Er is een gratis parking in de Putvennestraat (Kiewit/Hasselt). Deze locatie is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bv. De H-bussen vanuit Hasselt station).
Zaterdagavond wordt er overnacht op een camping met sanitaire voorzieningen en douches nabij de Holsteenbron in Zonhoven.
Benodigdheden die je gedurende heel de Challenge met je meedraagt:
 • Tent
 • Slaapzak
 • Slaapmatje
 • Kookvuurtje en brandstof
 • Drinkfles/drinkzak met water (2l is een minimum, je kan zaterdagavond bijvullen op de camping)
 • Maaltijden voor het gehele weekend (je voorziet zelf je voeding): zaterdagmiddag & avond, zondagochtend en zondagmiddag + de nodige tussendoortjes
 • Reservekledij indien nodig
 • Regenkledij indien nodig
 • Zonnecrème
 • Zonnebril
Zit je nog met vragen? Geef ons een seintje.

 

Een korte impressie van de GBN Challenge in de Getevallei (i.s.m. Getehiker vzw) (september 2017):

 

Foto’s: Heidi H. & Yanick B.
Een korte impressie van de GBN Challenge in Ronse onder begeleiding van Pieter J. (september 2016):

 

Enkele sfeerbeelden van de eerste editie in Vresse-sur-Semois (april 2016):

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: