GBN Challenge

De GBN Challenge is gericht op gezinnen met kids vanaf 12 jaar of individuele hikers. Het is een buitenbeentje in ons activiteitenaanbod omdat het de enige activiteit is waarvoor we de deelnemers zelf hun route laten bepalen doorheen een mooi landschap tussen de start en de bivakzone.

Je draagt je materiaal voor het gehele weekend mee tijdens je tocht. Je oriënteert zelf van punt naar punt om zo de bivakzone te bereiken. Ga je even de mist in dan loop je wat meer kilometers. Ben je zeer efficiënt in het bepalen van je route dan zal je er vlotjes geraken.

Leeftijd van de kids?

Heb je een avontuurlijk kind of tiener die graag eens een oriëntatieuitdaging met kaart en kompas aangaat met de papa, mama, grootvader, nonkel of tante… Dan is dit het hikingweekend voor jullie. Is je kind wat jonger dan moet je er rekening mee houden dat de afstanden mogelijks niet verantwoord te overbruggen zijn.

Maak je eigen route

Draag je rugzak met materiaal

Beleef een avontuur

Eenvoudige bivakzone

Kampvuur met verhalen van onderweg

Af en toe gevloek 😉


Enkele quotes

“We zijn wat door velden en boskes gebaggerd maar we zijn er geraakt.”

P.J.

“Bedankt voor de tips voor het kompas!”

J.B.

“Een beekje over springen ging nog maar die Gete was toch wat te breed ;). “

S.VT.

GBN Challenge @ Nafraiture – Alle

Op een nog nader te bepalen datum kan je deelnemen aan een GBN Challenge in de Belgische Ardennen. Het terrein schotelt je de ene na de andere uitdaging voor: afdalen tot aan riviertjes, wandelen over rotspartijen, stijgen langs smalle paden… En dan spreken we nog niet over het vinden van de diverse oriëntatiepunten.

Op zaterdagochtend ontvang je om 10u in Nafraiture je kaart waarop enkele punten gemarkeerd staan. Je stippelt je route uit tussen de punten en onze begeleiders doen een korte check of je route “verantwoord” is. Vervolgens stap je vanuit Nafraiture, als alles goed gaat, 21km tot in Alle. Daar kan je overnachten op een simpele bivakweide. Op zondag keer je terug vanuit Alle naar Nafraiture over een route van 15km. Zoals steeds bij een GBN Challenge ligt het initiatief bij jou: jij bepaalt welke route je uitstippelt en volgt.

Opgelet: omwille van het uitdagende terrein (hoogtemeters en afstand) is deze GBN Challenge geschikt voor kids vanaf 15 jaar.

Deelnamebedrag per persoon

  • Volwassenen betalen 40€pp
  • Kids vanaf 15 jaar betalen 30€pp*

*Max. 3 kids per volwassene.

In dit deelnamebedrag zijn volgende zaken inbegrepen:

  • Deelname aan de GBN Challenge
  • Stafkaart van de regio met enkele aangeduide punten (geen ingekleurde routes, die bepaal je namelijk zelf)
  • Verblijf op een eenvoudige bivakzone (WC beschikbaar, geen douches beschikbaar)
  • Drinkwater op de bivakzone
  • Verzekering gedurende de GBN Challenge
  • Onthaal door een tof GBN-team dat je op weg helpt

Inschrijven

Je kan je hieronder individueel of als groepje (max. 4 personen/groepje) registreren voor de GBN Challenge. Uiterlijk 2 weken na je registratie ontvang je een bericht van ons met de nodige praktische info. Pas na betaling is je inschrijving volledig.

Annulatievoorwaarden

Afhankelijk van de gekozen datum in 2022.


%d bloggers liken dit: